Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Sri Lanka

Gör din nästa resa till Sri Lanka och upplev den tropiska djungeln som varvas med enorma teplantager, guldfärgade stränder och turkost vatten. Här har både portugiser, holländare och britter härjat och lämnat efter sig både arkitektoniska och kulturella spår, som tillsammans med ursprungsbefolkningens traditioner har skapat landets identitet och själ.

Prisexempel Startpaket

3-stjärnigt hotell

Colombo, 12 - 26 januari 2021
Flyg från Stockholm t/r med Qatar
fr. 8.849:-/person, 3 nätter på Camelot Beach Hotel***
Del i standard dubbelrum

Sök resa här

4-stjärnigt hotell

Colombo, 12 - 26 januari 2021
Flyg från Stockholm t/r med Qatar
fr. 10.170:-/person, 3 nätter på Heritance Negombo****
Del i tvåbäddsrum deluxe

Sök resa här

Prisexempel hämtades 3/2 2020. Gör en sökning för ett uppdaterat pris. 

Sri Lanka är inte ett land där man endast ligger och slappar på paradisstränder. Här är det billigt och smidigt att hyra en bil med chaufför för att ge sig iväg på en rundresa, men det går också bra att åka tåg eller buss.

Vacker kolonialstil 

Huvudstaden Colombo, som utgörs av en kolonial arkitektur varvat med religiösa tempel, har ett högt tempo och en livlig atmosfär. Här finns ett stort shoppingutbud, missa inte stadsdelen Pettah där du hittar allt ifrån tropiska frukter till ädelstenar och hantverk.

115 km in i landet och 500 meter över havet ligger den forna huvudstaden, Kandy. Här är det betydligt svalare och de gröna omgivningarna är ren fröjd för ögat. Besök gärna det världskända Tandtemplet, hit vallfärdar varje år buddhister för att ta del av en av Buddhismens viktigaste platser.

Färdas genom molnen

Ta tåget från Kandy till orten, Ella, denna tur sägs nämligen vara en av världens vackraste. På färden kan du blicka ut över de oändliga teplantagerna, den frodiga djungeln och på lite högre höjder åker du genom molnen. Väl framme i Ella kan du besöka det vackra vattenfallet, Ravana Falls.

Guldgula stränder

På Sri Lanka finns många härliga stränder, en av de bästa är den i Mirissa. Här kan du luta dig bakåt och njuta av havets bris, men också testa på att surfa då vattnet här är perfekt för just surfing.

Genom en egenpaketerad resa kan du välja flyg och hotell själv och även bestämma när du vill åka, samt hur länge du vill bara borta. 

Huvudstad: Colombo

Tidsskillnad: + 3,5 timmar

Flygtid: Ca 12-15 timmar (1 byte)

Valuta: Lankesisk rupee (LKR)

Officiella språk: Singalesiska, tamil 

Upptäck Sri Lanka

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.