Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Tanzania

Ge dig ut på en resa till Tanzania och var med om ditt livs äventyr! Detta färgsprakande land bjuder på en stor variation med allt från spännande safari och bergsklättring på Kilimanjaros svindlande höjder, till avkoppling på kritvita paradisstränder och pulserande stadsliv i Dar es Salaam.

Perfekt för en rundresa

Under din resa till Tanzania bör du absolut göra en rundresa, på så sätt får du en händelserik och nyanserad resa och möjligheten att smaka på landets absolut bästa godbitar. Boka en egenpaketerad resa där du är fri att välja flyg och hotell själv, samt när du vill åka och hur länge du vill vara borta.

Tanzanias största stad, Dar es Salaam är en livlig, intensiv plats och även en utmärkt utgångspunkt för din rundresa. Här kan du besöka National Museum och lära dig om Tanzanias intressanta historia, köpa fina hantverk på Mwenge Wood Carvers Market, eller ta en dagsutflykt till paradisöarna Bongoyo Island och Mbudya Island.

Högt över havet

Norrut hittar du hjärtat av Afrika, nämligen kontinentens högsta topp på berget, Kilimanjaro, men även det rika djurlivet, det dramatiska landskapet och de magiska solnedgångarna. Vill man bestiga Kilimanjaro krävs det närmare en vecka, på vägen övernattar man vanligen i tält eller hytter. Detta är en förtrollande upplevelse för både själ och öga som du sent kommer glömma.

Vildlivet på nära håll

I närheten av Kilimanjaro hittar du även nationalparken, Serengeti. Att vara här känns som att kliva rätt in i en film från National Geographic eller i självaste Walt Disneys Lejonkungen. Ta chansen att få se zebror, elefanter, giraffer, hyenor, flodhästar, apor, bufflar och mycket därtill.

Västerut och inte långt från gränsen till Burundi hittar du parken Golden Stream. Här har man ända sedan 1960-talet forskat om schimpanser och deras likhet med människan och resultaten är slående. Ta ett par dagar till att uppleva schimpanserna och andra djurarter i deras naturliga miljö, här finns det goda övernattningsmöjligheter och kunniga guider.

Huvudstad: Dodoma 

Tidsskillnad: + 1 timme

Flygtid: Ca 12,5-14 timmar (1 byte)

Valuta: Tanzaniska Shilling (TZS), Amerikanska dollar (USD) som resevaluta

Officiella språk: Swahili

Boka din resa till Tanzania

Andra resmål i Tanzania

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.