Goda Nyheter! Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resia blir en del av TripActions gruppen vars vision är att bli ett av världens ledande reseföretag inom B2B.  Läs mer här

Resor till Zanzibar

Unna dig en avkopplande resa till Zanzibar. Här hittar du Afrikas mest bländvita och vackra stränder. Ögruppen tillhör Tanzania, men är självstyrande och lever framförallt av den stora kryddproduktionen och kallas därför ibland för ”Kryddöarna”.

Som i himmelriket

Här finns det många stränder att välja mellan, men ett besök på Nungwi Beach är ett absolut måste under din resa till Zanzibar. Här har du ett vykortsmotiv i perfektion: bungalows som går ut i vattnet, kokospalmer som vajar och ett turkosblått vatten.

Öns huvudstad har samma namn som själva ön i sig och är tätbefolkad och relativt stor stad. Stadsdelen Zanzibar stenstad finns med på UNESCO:s världsarvslista och har en rik men också mörk historia från slavhandelstiden. Idag är stadsdelen ett handelscentrum och här hittar du massor av mysiga gränder och färgstarka marknader, en av de bästa är Darajani Bazaar.

På nära håll

På Zanzibar finns det även ett otroligt rikt djurliv och om du är en sann djurälskare bör du besöka Cheetah's Rock. Detta är inte ett zoo, utan detta är ett ställe där människor interagerar ansikte mot ansikte med vilda djur som har blivit räddade från utrotning och tjuvjakt. Detta är med andra ord en otroligt annorlunda upplevelse som du sent kommer att glömma.

Ljuvliga smakupplevelser

Maten på Zanzibar består naturligtvis mycket av färsk fisk och skaldjur och är tack vare ögruppens alla kryddor ofta väldigt smakrik, men inte stark. Prova gärna på typiska rätter som Octopus Curry (bläckfisk i kokoskräm), eller Biryani (kryddat ris serverat med kött eller fisk).

För att få ut så mycket som möjligt av din vistelse på Zanzibar kan du boka en egenpaketerad resa där du väljer flyg och boende själv, samt när du vill åka och hur länge du vill vara borta. 

Land: Tanzania

Tidsskillnad: + 1 timme

Flygtid: Ca 13,5-16,5 timmar (1-2 byten)

Valuta: Tanzanisk Shilling (TZS) Amerikansk dollar (USD) som resevaluta

Officiella språk: Kiswahili, engelska

Upptäck Tanzania

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.