Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sol & bad

7 pärlor i Thailand

Lata dagar på palmbeströdda stränder, snorklingsäventyr eller häftiga matupplevelser. Alla har sin dröm om Thailand. Här kan du ta del av våra Thailandstips och läsa om 7 populära resmål i landet.

Publicerat: 2017-07-11
Lata dagar på palmbeströdda stränder, snorklingsäventyr eller häftiga matupplevelser. Alla har sin dröm om Thailand. Här kan du ta del av våra Thailandstips och läsa om 7 populära resmål i landet.

När är bästa tiden att åka till Thailand?

Under perioden november till mars är det sol samt 30 grader varmt i luften och 27 i havet. I januari, februari och mars är det mest stabilt väder. I Asien får man dock alltid vara beredd på att det regnar lite, men ofta är det bara en kort stund på dagen, sällan rör det sig om tre eller fyra dagar i sträck. Dessutom är det ett behagligt varmt sommarregn.  

Solnedgång i Krabi, Thailand.

Magiska solnedgångar upplevs allra bäst i vackra Thailand.

Vad bör man tänka på innan man bokar en resa till Thailand?

Titta igenom resehandlingarna och kontrollera att passet är giltigt sex månader efter hemkomst. Sedan är det bra att se över vilka vaccinationer man har. I Thailand finns många olika resmål, så det är viktigt att fundera på vilken typ av resa man vill ha; en öde ö i 14 dagar eller lite mer hålligång med restauranger och sevärdheter?

Det gäller alltså att pricka rätt när man bokar sin resa. Thailands badorter erbjuder allt från stilla palmsus på orörda stränder till ett intensivt uteliv. Även om man vet på ett ungefär vad man söker så kan det vara svårt att välja. Här tipsar vi om 7 populära badorter, alla med sin speciella charm.

Phuket

Phuket har tre lite större turistorter: Patong, Karon och Kata. Det är turisttäta destinationer med ett stort nöjes- och restaurangutbud. Men ändå, för att ta ett exempel: bara 30 minuters taxiresa från Patong finns lugnare ställen som Bangtao Beach. Ytterligare omkring 15 minuter längre bort ligger nästan helt orörda stränder som Nai Thon Beach. Så även om man väljer att bo i de lite större städerna är det inte långt till de njutningsfullt stillsamma platserna.

Strand i Phuket, Thailand.

Phuket lockar med stränder och nöjen.

Krabi

I Krabiprovinsen finns öar som har ett mer skärgårdsliknande landskap med höga klippformationer. Ao Nang är den stora turistorten med många bra restauranger och fina shoppingmöjligheter. Bada gör man med fördel på Ao Nang Beach men det finns mysigare och bättre stränder om man tar en longtail-båt ut till några av de närbelägna öarna. Eller varför inte prova på bergsbestigning på Railey Beach. Hit tar man sig också med longtail-båt.

Khao Lak

Khao Lak är ett stort naturreservat med fina stränder. Boka gärna en snorkelutflykt till Koh Similan Island, en ö-grupp där kronprinsen har sitt sommarresidens. Här finns ett av världens bästa dyk- och snorkelvatten och fantastiska korallrev att upptäcka. Khao Lak är i övrigt väldigt lugnt så det är ett bra resmål för familjer och andra som vill ha absolut avkoppling. Varför inte dela upp resan med en vecka i Khao Lak och en i lite mer fartfyllda Phuket?

Snorkling i Khao Lak i Thailand

Snorkla bland korallrev på Koh Similan Island. En magisk upplevelse!

Koh Lanta

Kallas för svensk-ön. Här finns en svensk skola och många svenskar reser hit för att bo på ön en längre period. Ett perfekt resmål för dem som vill ha sol och bad och en favorit bland barnfamiljer. Koh Lanta har också fina dyk- och snorklingsmöjligheter. Passa gärna på att boka lite roliga utflykter under vistelsen, till exempel till Phi Phi Island.

Phi Phi Island i Thailand

Den som besöker Koh Lanta ska passa på att ta en tur till Phi Phi Island.

Hua Hin

Badort för dem som vill ha sol och bad men även kunna spela golf och ha närhet till Bangkoks stadsliv. Men kanske inte förstavalet för dem som specifikt vill hitta lugnet på oändliga stränder och bland vajande palmer.

Koh Samui

En vacker ö som ligger på Thailands östkust. Hit kan man med fördel åka under tidig höst, då är det ofta bra väder här. Koh Samui har två badorter, Chaweng Beach är lång och vacker. Här är det lite mer liv och rörelse än vid Lamai Beach som är mindre. Båda stränderna har strandbelägna hotell.

Bangkok

Detta är en riktig pärla i Asien. Stökigt och bökigt men på ett positivt sätt. Man måste ge staden lite tid. Många bra och billiga hotell. Här finns lyxhotell för cirka 1.500 kronor per natt. Ta Skytrain, luftkonditionerade vagnar som åker på räls en bit ovanför marken, för att undvika trafikstockningen och hettan. Då hinner man också med mer i den här fantastiska staden. Åk på en båttur på Klongerna, Bangkoks kanaler, och upplev hur thailändarna bor. Shoppingen är mycket bra och billig i Bangkok. Runt Siam Square finns stora varuhus som MBK och Siam Paragon. I det sistnämnda finns det ett gigantiskt akvarium som verkligen är värt att se. Ta en heldagstur till River Kwai om du stannar i Bangkok i flera dagar. Det var här den klassiska filmen Bron över floden Kwai utspelade sig. Det är en tur som är historiskt intressant och där man får uppleva vackra miljöer. Vill du läsa mer om Thailand kan du göra det här.

Båt i Bankok, Thailand

Missa inte att ta en båttur på klongerna när du är i Bangkok. 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.