Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Bangkok

Funderar du på att resa till Bangkok? Här hittar du tips och inspiration inför din resa.

Bangkok är en pulserande, doftande och intensiv stad. Det kan vara svårt att veta var man ska börja sin upptäcksfärd genom denna metropol. Vill man inte direkt uppsöka de klassiska sevärdheterna kan en tur med en tuk-tuk (mopedliknande trehjuling) ge en första bild av staden. Glöm dock inte att bestämma priset innan du kliver ombord och var beredd på en del avgasmoln, Bangkoks trafikerade gator är nämligen ett äventyr i sig. Ett prisvärt och minst lika underhållande alternativ är att färdas på den slingrande floden Chao Phraya. Med flodbåten kan du bland annat ta dig till Chinatown, en myllrande stadsdel där marknader, tempel och butiker samsas om utrymmet.

Andra höjdpunkter är det fascinerande tempelkomplexet Grand Palace och Wat Phra Kaeo samt Wat Pho som är Bangkoks äldsta tempel. Ett måste är också Nationalmuseet vars många fina föremål berättar om Thailands långa och spännande historia.

Att shoppa hör till ett av de stora nöjena i Bangkok, här finns till exempel många bra marknader. På helgerna flockas thailändarna, och turister, på marknaden Chatuchak där du kan fynda klockor, kläder, souvenirer, väskor och mycket annat. Vill du köpa lite mer exklusiva märken så finns bland annat River City affärscentrum och World Trade Center.

Mat-meckat Bangkok

När fötterna börjar ömma och du behöver ta en paus från solgassiga trottoarer så är det dags för ett annat av Bangkoks paradnummer; maten. I staden finns det många fina restauranger. Testa gärna Thailands nationalrätt Tom Yam Kung, en kryddstark soppa, och den goda nudelrätten Phat Thai.

Men lika gärna som att gå in på en fin restaurang kan du slå dig ner vid ett av Bangkoks många gatukök, många menar att det är vid dessa rykande wokpannor som den bästa maten serveras. Här, bland enkla plaststolar, doftande nudelrätter och stimmigt prat upplever du dessutom det Thailändska vardagslivet bäst.

Land: Thailand

Tidsskillnad: +6 timmar

Flygtid: Ca 10-13 timmar

Valuta: Thailändsk Baht (THB)

Officiella språk: Thai

Boka din resa till Bangkok

Andra resor till Bangkok

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.