Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Tjeckien

Funderar du på att resa till Tjeckien? Här hittar du tips inför din resa.

De flesta tänker nog på Prag när det talas om att resa till Tjeckien. Denna välbevarade stad räknas som en av Europas charmigaste. Det är många som vill se den medeltida Pragborgen, Karlsbron med sina spännande statyer och den vackra gamla stan Staré Město.

Att Tjeckien dessutom är billigt och av många anses ha det bästa ölet i världen bidrar säkert också till dragningskraften. Ölprovning på ett bryggeri som klassiska U Fleku i Prag är till exempel ett måste för många ölälskare. Varför inte testa den gyllene drycken tillsammans med Tjeckiens nationalrätt; knödel, fläsk och surkål?

Vacker natur

Även runt om i Tjeckien finns det många historiska slott och fina små byar. Medeltidsstaden Český Krumlov är med på Unesco:s världsarvslista och väl värd ett besök. Det finns gott om möjligheter att njuta av natur- och friluftsliv i Tjeckien, landskapet Mähren är till exempel perfekt för cykling. Är du sugen på varma källor och spaanläggningar rekommenderar vi en resa till någon av landets många kurorter som Karlovy Vary och Mariánské Lázne.  

Huvudstad: Prag

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2-4 timmar

Valuta: Tjeckisk Koruna (CZK)

Officiella språk: Tjeckiska

Boka din resa till Tjeckien

Andra resmål i Tjeckien

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.