Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Prag

Planerar du en resa till Prag? Tjeckiens huvudstad har seglat upp som ett av de populäraste weekendresmålen i Europa. Det är verkligen lätt att bli kär i Prag, staden är formligen smyckad med gamla kyrkor och vackra historiska byggnader. Hela gamla stan, Staré Město, är erkänd som kulturminne av Unesco och här är det mysigt att flanera på blanknötta kullerstensgator. På torget Staroměstské náměstí finns rådhuset med sitt magnifika astronomiska ur från 1400-talet. 

Den mäktiga Pragborgen, som vilar på en kulle ovanför staden, är absolut värd ett besök. Borgen sägs vara världens största medeltida slott, avsätt därför ordentligt med tid för besöket.  Boka gärna en guidad tur av Pragborgen för att säkerställa att du inte missar något.

Guidad tur i Pragborgen

Promenadvänlig stad

Karlsbron är en annan av Prags viktigaste sevärdheter, på dagarna trängs här försäljare, gatuartister och turister. Kvällstid kan en promenad över bron vara magisk. Njut av stillheten, utsikten över staden och månen som hänger över floden Moldau.

Avstånden är korta i Prag och det är lätt att ta sig runt till fots. Ett annat alternativ är stadens charmiga spårvagnar eller tunnelbanan. I Prag kan man dessutom unna sig lite extra. Priserna är relativt låga i jämförelse med Sverige och här kan du njuta av trerättersmiddagar och shopping.

Land: Tjeckien

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2-4 timmar

Valuta: Tjeckisk Koruna (CZK)

Officiella språk: Tjeckiska

Boka din resa

Tips och Inspiration om Prag

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.1 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.