Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Prag bästa områden & hotell

Mysigt, lyxigt eller nära till sevärdheterna? Vi guidar dig till några av Prags bästa områden och hotell.

Publicerat: 2017-09-11
Mysigt, lyxigt eller nära till sevärdheterna? Vi guidar dig till några av Prags bästa områden och hotell.

Prag har under en räcka av år stadigt klättrat på topplistorna över populära weekendresmål. Stadens charm och det relativt låga prisläget är viktiga faktorer till varför så många vill resa hit. Även det rika hotellutbudet passar allas plånböcker och smaker. Många väljer att boka sitt boende i de centrala delarna, här finns en välbevarad innerstadskärna och promenadvänliga avstånd till sevärdheterna. Men vill man spara sina slantar till shopping och nöjen kan det vara bra att rikta blicken till områdena en bit bort, till exempel tjusiga Vinohrady eller de enklare kvarteren i Žižkov. Kolla bara förbindelserna till centrum så att inte varje dag måste inledas med en ofrivillig långpromenad.

tjeckien-prag-hotellfrukost780x400.jpg

I Prag är prisläget relativt lågt vilket gör att man kan unna sig lite extra under sin hotellvistelse. 

Här hittar du hotelltips och information om Prags olika stadsdelar:

Staré Město – Gamla stan

I Prags hjärta, Gamla stan, finns det mesta: viktiga sevärdheter som Astronomiska uret och Karlsbron, mysiga krogar och butiker. Räkna dock med lite högre hotellpriser i dessa kvarter. Hit vallfärdas också turisterna vilket medför ett livligt gatuliv under högsäsong. Om man vill bo mitt i smeten på ett 5-stjärnigt hotell så är Hotel U Prince på Gamla stans torg ett alternativ. Charmigt hotell med en vacker utsikt från takterassen.

tjeckien-prag-gamlastan-resmal-stad780x400.jpg

I Gamla stan har du nära till allt. 

Judiska kvarteren – Josefov

Perfekt utgångspunkt för dig som vill ha nära till allt. 10 minuter till vimlet i Gamla stan och på Karlsbron. Men ändå lugnare och med trivsamma krogar runt hörnet. I dessa kvarter finns också den gamla judiska begravningsplatsen och flera synagogor som är väl värda ett besök.

Nya stan – Nové Město

Sugen på shopping, krog- och kaféliv? Då har du kommit rätt. I Nové Město har du den bästa shoppingen på promenadavstånd. Här ligger också många fina museer, till exempel Muchamuseet och Nationalmuseet. Nya stan ligger på östra sidan om Moldau med Gamla stan i norr. Ett bra läge för dig som vill se mycket av Prag. Reser du med tåg så kan det vara bra att boka hotell här eftersom Prags centralstation ligger i stadsdelen.

tjeckien-prag-hotell-kafe780x400.jpg

I Prags Nové Město finns många butiker och mysiga kaféer. 

Lillsidan – Malá Strana

Lillsidan ligger på västra sidan av Moldau nedanför Pragborgen. Ett charmigt område med mycket krogar, mysiga gator och närhet till sevärdheter som Karlsbron och S:t Nikolauskyrkan. 4-stjärniga Hotel Pod Věží är mycket populärt och har ett perfekt läge precis vid Karlsbron.

Pragborgen och Hradcany

Slottsdistriktet har en fin placering på västra sidan av Moldau. Det här är området man ska bo i om man vill komma en bit bort från det livliga kroglivet i Malá Strana. De som gillar att gå till fots bör dock förbereda sig på en brant uppförsbacke, som dock belönas med fina vyer på toppen. Det tre-stjärniga hotellet Domus Henrici Boutique Hotel ligger nära Pragborgen, har bra priser och erbjuder en vacker utsikt över staden. 

tjeckien-prag-hotell-Hradcany780x400.jpg

Hradcany är ett fint område att bo i, med närhet till många sevärdheter. 

Smichov

Vill man gå ner lite i pris men ändå bo i ett bra område med restauranger och shopping så kan vi tipsa om Smichov, en stadsdel som ligger längs Moldau på västra sidan med Malá Strana i norr. Härifrån kan du gå in till centrum men smidigast är kanske att ta spårvagnen eller tunnelbanan från hållplatsen Andel. Hotel General är ett prisvärt 5-stjärnigt hotell i Smichov som har bra frukostar och fina rum. 

Andra artiklar om Prag hittar du här.

7 sevärdheter i Prag

Nybörjarguide till Prag

Allt du vill veta om Prag

Tips på shopping i Prag

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.