Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Shopping

Tips på shopping i Prag

Prag – prisvärt men kanske inte alltid pangbilligt. Det beror på vad du handlar. Häng med på en shoppingrunda i Tjeckiens vackra huvudstad.

Publicerat: 2017-09-11
Prag – prisvärt men kanske inte alltid pangbilligt. Det beror på vad du handlar. Häng med på en shoppingrunda i Tjeckiens vackra huvudstad.

Visst får man mycket för pengarna när man turistar i Prag. Att äta på restaurang är till exempel mycket prisvärt, detsamma gäller om man vill dricka öl eller åka med lokaltrafiken. Hemelektronik och kläder från de stora internationella märkena har däremot samma priser som i Sverige. I Prag finns också mycket fint hantverk; till exempel glas, kristall, bärnstenssmycken och träleksaker (missa inte de vackra marionettdockorna) till okej priser.

tjecken-prag-shopping-marionettdockor780x400.jpg

I Prag finns mycket fint hantverk att köpa. 

Eftersom avstånden är relativa korta i Prag så är det en alldeles utmärkt stad att shoppa i. Ladda med karta, bra skor och information om stadens spårvagnsnät. På så sätt hinner du med både stora shoppingstråk och gallerior, samtidigt som det finns möjlighet att snubbla över mindre butiker på vägen.

tjeckien-prag-sparvagn-shopping780x400.jpg

Ta spårvagnen om du inte orkar gå till fots, det finns många hållplatser där du kan hoppa av och på under din shoppingrunda. 

Börja din dag bland butikerna i nya stan (Nové Město). Här ligger Vaclavplatsen och på gränsen till gamla stan även Na příkopě, Prags största shoppingstråk med många butiker och stora internationella kedjor. Håll gärna utkik efter den trivsamma gallerian Cerna Ruze som har funnits sedan 30-talet. 

I änden av Na příkopě ligger den stora shoppinggallerian Palladium på Náměstí Republiky. Bland de närmare 200 butikerna som ryms i gallerian märks stora kedjor som H&M, Mango, Esprit och Levi’s. Här finns också den tjeckiska kedjan Manufaktura som ligger utspridd på lika olika ställen i Prag. Manufaktura säljer allt från hudvårdsprodukter till olika slags hantverk.  

Är du ute efter lyxig shopping? Leta då upp Pařížská ulice (Paris street) på kartan och botanisera bland exklusiva märken som Louis Vuitton, Prada, Stefanel och Jimmy Choo.

Under jul och påsk poppar det upp flera mysiga julmarknader i Prag. Ett måste är därför att svänga förbi Gamla stans torg eller Vaclavplatsen om du är på besök i staden vid den här tiden. Hög mysfaktor med julgranar, bodar och vackra ljusslingor. På marknaderna säljs allt från delikatesser och godsaker till hantverk som träleksaker och handblåst glas.

tjeckien-prag-shopping-julmarknad780x400.jpg

Julmarknaden på Gamla stans torg är mycket populär i december. 

I Prag finns också flera marknader som är igång året runt. Störst är Gula marknaden (Holesovicka Trznice) där besökarna kan fynda kläder, skor, elektronik och mycket annat. Här är det definitivt prutläge. Ta dig hit med hjälp av tunnelbanans c-linje och kliv av på Vltavska.

Tunnelbanan tar dig också från centrala stan till flera av Prags största gallerior, bland andra Centrum Chodov (hållplats Chodov) som är en av Prags största shoppinggallerior. Inte långt från centrum ligger också Nový Smíchov (Andel) som har många trevliga butiker, restauranger och en multiplexbiograf.

Hoppa också på tunnelbanan (gå av vid Depo Hostivař, därifrån går bussar) om du vill fynda kläder på Prags stora outlet Fashion Arena Prague Outlet. Det går också direktbussar hit från Na Příkopě.  

Andra artiklar om Prag hittar du här.

7 sevärdheter i Prag

Nybörjarguide till Prag

Allt du vill veta om Prag

Här bor du bra i Prag

 

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.