Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Turkiet

Utomordentlig mat, historiska sevärdheter, vackra sol- och badorter och prisvärd shopping. Välkommen att boka en resa till Turkiet – landet som förenar Europa och Asien.

I landets största stad Istanbul är sevärdheterna många och tack vare de relativt korta avstånden så kan du hinna med mycket på kort tid. Staden bjuder på många vackra moskéer (Blå moskén, Beyazitmoskén och Süleymanmoskén för att nämna några), basarer där du kan göra fynd och ett sprudlande folkliv. I Istanbul får du uppleva en spännande blandning av öst och väst.  

I de sydliga delarna av landet hittar du många fina badorter. Antalya är huvudstad på den turkiska rivieran och här finns historiska sevärdheter och stadsliv såväl som sköna stränder. Side är perfekt för barnfamiljen medan Alanya passar den som vill ha ett hett nöjesliv. Västerut hittar du orten Marmaris där du kan promenera längs den härliga strandpromenaden. Glamourösa Bodrum bjuder på mysiga hamnkvarter, basarer och kulturskatter.

Turkiska kulturskatter

Turkiet är så mycket mer än sol och bad! Åk på en utflykt till en av alla historiska sevärdheter och transporteras tillbaka i tiden. Semestrar du i Kusadasi, Marmaris eller Icmeler får du inte missa att ta en dagsutflykt till den antika staden Efesos. En otroligt vacker utsikt uppe i bergen hittar du i Termessos, ungefär tre mil utanför Alanya. Hit tar du dig enklast med hyrbil. Missa inte heller de vita kalkstensklipporna Pamukkale och den närliggande antika staden Hierapolis.

Gästvänligt land

Turkiet är ett gästvänligt land och lokalbefolkningen hjälper mer än gärna till. Det är prisvärt både vad det gäller att äta ute och shoppa.

Huvudstad: Ankara

Tidsskillnad: +1 timme

Flygtid: Ca 5,5-7 timmar

Valuta: Turkisk Lira (YTL)

Officiella språk: Turkiska

Boka din resa till Turkiet

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.