Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Bodrum

Unna dig en avkopplande resa till Bodrum, eller ”Turkiets Saint Tropez” som den underbara halvön enligt folkmun kallas. Det är inte för intet som Bodrum har fått sitt smeknamn, här har du flådiga lyxyachter, mysiga badvikar, fashionabel shopping och ett vilt nattliv för den som vill.

Bodrumshalvöns största stad heter också Bodrum och här finns ett stort utbud, men många väljer ändå att bo på andra fina badorter runtom halvön. Det är nämligen mycket enkelt att ta sig mellan de olika städerna, billigast är att åka med så kallade dolmus, turkiska minibussar.

Bodrumhalvön är en viktig och intressant historiska plats där man har gjort många arkeologiska fynd. Bodrum stad hette en gång i tiden Halicarnassus och här hittar man det berömda Mausoleet i Halikarnassos, ett monument från 350 f.Kr., tillägnat kungen, Mausollos. Missa inte heller det stora museet i Bodrum stad, här har du mängder av antika föremål som man har hittat på havets botten och dessutom en strålande utsikt över Medelhavet.

Lyxkänsla

I den nybyggda hamnen, Yalikavak på halvöns nordvästra sida, är det alltid liv och rörelser, här gungar alltifrån lyxiga yachter till äldre fiskebåtar. Om morgnarna är det fullt med fiskare som precis har kommit i land med nyfångad och färsk fisk och framåt kvällarna fylls hamnens alla restauranger och barer snabbt på med hungriga turister.

Ljuvlig skärgård

Ett absolut måste under din resa till Bodrum är en dagstur ut i den glittrande skärgården. Från hamnen i Bodrum stad går det flera båtar med olika turer att välja mellan. Passa på att bada och snorkla i det kristallklara vattnet och beskåda havets färgstarka djurliv.

Genom en egenpaketerad resa kan du själv välja flyg och hotell, samt när du vill åka och hur länge du vill vara borta. Detta är ett perfekt alternativ för din resa till Bodrum!

Land: Turkiet

Tidsskillnad: + 1 timmar

Flygtid: Ca 7-9 timmar (1 byte)

Valuta: Turkisk Lira (TRY)

Officiella språk: Turkiska

Resor till Bodrum

Upptäck Turkiet

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.