Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Resor till Ungern

Åk på en resa till Ungern och upplev lyxiga spaanläggningar, pittoreska byar, vacker natur och härliga vindistrikt. Det centraleuropeiska landet har en låg prisnivå jämfört med Sverige och är lätt att resa runt i.  

När man pratar om att resa till Ungern så tänker de allra flesta på huvudstaden Budapest. I den vackra staden kan du njuta av fina middagar, hälsobringande termalbad och shopping i grandiosa omgivningar. Här hittar du sevärdheter som parlamentsbyggnaden, Fiskarbastionen och Budaslottet. Slå dig ner på ett av stadens vackra kaféer och avnjut ett maffigt bakverk.

Men det finns mycket mer att se utöver Budapest. Omgivningarna kring Balatansjön är populärt både bland ungerska och utländska turister tack vare de långgrunda stränderna och den behagliga vattentemperaturen. Det är även ett utmärkt resmål för den aktiva, då det är ett idealt område att vandra och cykla i. Badorten Siófok bjuder på många restauranger och ett fartfyllt nöjesliv. Här hittar du även Europas största termalsjö Heviz med vatten som innehåller läkande mineraler. Runt sjön hittar du flera fina kurhotell där du kan unna dig härliga spabehandlingar.

Berg, dalar & vattenfall

Norra Ungern har en fantastisk natur i form av berg och dalar, vattenfall och lövskogar. Den vackra Barockstaden Eger ligger mellan Mátra- och Bükkbergen och det är från detta området som den kända röda vinsorten Egri Bikavér härstammar från. Ta en tur till Szépasszony-dalen, där du hittar flera vinkällare som ligger insprängda i kalkstensklipporna. Ett annat välkänt vindistrikt är Tokaj-Hegyalja där de kända Tokajervinerna produceras.

Huvudstad: Budapest

Tidsskillnad: Ingen

Flygtid: Ca 2-4,5 timmar

Valuta: Ungersk Forint (HUF)

Officiella språk: Ungerska

Boka din resa till Ungern

Andra resmål i Ungern

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.