Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Shopping, kändisar och tacos i Los Angeles

Sola dig i stjärnglans, slappa på kritvita stränder och fönstershoppa på lyxiga Rodeo Drive. I filmens huvudstad Los Angeles finns det mängder av sevärdheter att upptäcka - Hollywoodskylten, Venice Beach, Beverly Hills, Universal Studios och Santa Monica.

Publicerat: 2017-08-10
Sola dig i stjärnglans, slappa på kritvita stränder och fönstershoppa på lyxiga Rodeo Drive. I filmens huvudstad Los Angeles finns det mängder av sevärdheter att upptäcka - Hollywoodskylten, Venice Beach, Beverly Hills, Universal Studios och Santa Monica.

los-angeles-hollywood-780x400.jpg

Att se den berömda Hollywoodskylten är en riktigt häftig upplevelse.

Varför ska man resa till Los Angeles?

Los Angeles erbjuder nästan allt man kan tänka sig vilja få ut av en semester. Om du gillar att ligga och gotta dig i solen så finns det utmärkta stränder, gillar du att shoppa så har du ett stort utbud av butiker. De bästa hittar du i Hollywood.

Vill du se kändisar kan du gå runt i kvarteren kring Rodeo Drive eller åka på utflykt till Beverly Hills för att spana in deras hus. Utöver shopping, strand och kändisar så har du en rad av utflykter du inte får missa. En tur till filmstudion Universal Studios är en upplevelse. I Los Angeles går det alltid att hitta något att fylla dagarna med, oavsett ålder eller semestertyp.

Pärlor man inte får missa?

Planera in en lunch på restaurang  Mariasol längst ut på piren i Santa Monica. Här serveras tacos i alla tänkbara former. Välj ett bord utomhus så har du havet under dig och runt omkring står människor och metar. En härlig upplevelse i solen.

los-angeles-tacos-780x400.jpg

Ät en god taco när du besöker Los Angeles. Här finns mängder med varianter!

Unna dig något från butikerna på Rodeo Drive eller dröm om något du skulle vilja ha. Ska du shoppa får du vara beredd att betala, Rodeo Drive är nämligen Los Angeles lyxigaste gata. I ena änden hittar du Beverly Wilshire Hotel – ett välbekant hotell för många då flera scener i filmen Pretty Woman spelades in här. Behöver du en paus ska du leta upp ett ”The Cheesecake Factory” – här kan du beställa en fräsch lunch eller ta en kopp kaffe och njuta av deras välkända cheesecakes. Sitter du på uteserveringen och har tur så kan en och annan kändis kila förbi.

En trevlig aktivitet ute vid kusten är att hyra cyklar eller inlines. Här finns stora och fina gång- och cykelbanor man kan hålla sig på. Ta dig de få kilometrarna mellan Santa Monica Beach och Venice Beach. Det var vid just Venice Beach som den kända serien Baywatch spelades in. Självklart får man inte heller missa Hollywoodskylten!

los-angeles-rodeo-drive-780x400.jpg

Shoppa loss på den lyxiga gatan Rodeo Drive.

Var i Los Angeles bor man bäst?

Ska man vara i Los Angeles några dagar bor man bäst i Hollywood. Vid ett litet längre besök kan man dela upp och bo några nätter i Hollywood och några nätter ute vid stranden i exempelvis Santa Monica.

Måste man hyra bil om man vill uppleva Los Angeles?

Det är lättast att ta sig runt med bil. Det finns lokaltrafik men den är inte så välutvecklad, så bil är allra smidigast.

los-angeles-venice-beach-780x400.jpg

Njut av strandliv på fina Venice Beach i Los Angeles.

Vilken årstid är bäst att resa till Los Angeles?

Los Angeles har ett varmt klimat året runt. Vintermånaderna ligger temperaturen på runt 20 grader och sommarmånaderna ligger den mellan 25-30 grader. Så vill man kombinera sol och bad så är det säkrast att åka på sommarhalvåret, men man kan lika väl ha tur och ha det varmt och skönt i januari!

Var hittar jag de bästa stränderna i Los Angeles?

Stränderna är stora och breda och sträcker sig egentligen längs hela kusten från Malibu ner till San Diego. Men de som ligger närmast Los Angeles är Santa Monica och Venice Beach.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.