Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Sevärdheter

Roadrip i Florida - här är bästa tipsen

Sugen på att bila i Florida? Häng med vår resespecialist Daniel Söderström på en roadtrip som tar dig till den soliga delstatens finaste guldkorn.

Publicerat: 2017-08-30
Sugen på att bila i Florida? Häng med vår resespecialist Daniel Söderström på en roadtrip som tar dig till den soliga delstatens finaste guldkorn.

Bästa tiden att åka till Florida?

-  När det är svensk vinter, då är det sommar i Florida. Under svensk vår, sommar och höst finns risk för stormar och ösregn. Jag tycker du ska avsätta minst två veckor och passa på att besöka New York på hemvägen om det finns tid.

usa-florida-resmal-stad-roadtrip780x400.jpg

Att resa med bil ger en särskild frihet. 

Varför är det bra att bila i Florida?

- För att det tar max tre timmar med bil mellan orterna. Det finns ju också en härlig frihet i att kunna stanna till längs vägen. Här finns många mysiga ställen som känns väldigt amerikanska, mycket motell och små butiker. Det finns också tåglinjer i Florida som ska vara väldigt smidiga, det tänker jag testa på min nästa resa.

Kan du tipsa om en roadtrip i Florida?

- Mitt tips är att flyga till Orlando. Norwegian har direktflyg dit en gång i veckan från Oslo. Orlando är framförallt känt för alla sina temaparker. För barnfamiljerna finns Disneyworld, Seaworld och Universal Studios. Den sistnämnda är en häftig upplevelse även om du reser utan barn. Stanna här två nätter och utforska. Gillar du att shoppa finns flera outlets att besöka, bland annat Orlando Premium Outlet stores. Ett bra boende är lägenhetshotellet WorldQuest Resort – ligger bra i förhållande till olika utflyktsmål, är prisvärt och har stora fina lägenheter.

usa-florida-resmal-stad-orlando780x400.jpg

Missa inte Orlando när du besöker Florida. 

Vart bär det sedan av?

När du lämnar Orlando så sikta in dig på Tampa som ligger ute vid västkusten. Ta dig sedan vidare till den lilla pärlan Clearwater Beach. Här hittar du en fullständigt fantastisk sandstrand. Sanden är så finkornig att den känns som mjöl. Orten ligger ute på sanddynerna och här finns många fina restauranger. Framförallt kan jag rekommendera en jättefin fiskrestaurang nere i hamnområdet. Du förstår vilken jag menar när du ser kön utanför. Med andra ord: boka bord! Ett bra trestjärnigt hotell heter Magnuson Hotel Clearwater Beach – 100 meter från vattnet. Prisvärt. Vill du ha lite mer lyx så kolla upp fyrstjärniga Hyatt Regency Clearwater Beach.

- Efter några nätter här bilar ni vidare ner längs kusten till samhället Fort Mayers. Strax utanför hittar ni Sanibel Island – en riktig pärla i mexikanska bukten. Nu är det läge för avkoppling på helt snäckfyllda stränder. Sola, bada och njut av en bra bok. Kolla in Sundial Beach Resort – ett bra mellanklasshotell.

usa-florida-resmal-clearwaterbeach780x400.jpg

Clearwater Beach i Florida. 

Vad mer får man inte missa?

- Det är dags att ta sig över till östkusten med siktet inställt på Key West via Miami. På vägen kan det vara spännande att stanna till i Everglades. Ta en tur med svävare över de mytomspunna träskområdena och spana in krokodiler.

- När ni kommer fram till Miami så ta en natt här och utforska staden innan ni fortsätter de fyra timmarna ner mot Key West. En makalös bilfärd rakt ut över det turkosblå vattnet på gamla järnvägsbroar. Det finns möjlighet att stanna på vägen och ta ett dopp.

usa-florida-resmal-stad-keywest-gata780x400.jpg

Gata i Key West. 

I Key West tar USA slut. Är det dags att vända hemåt?

- Det finns otroligt mycket mer jag skulle kunna tipsa om i Key West – men ni måste prova nattlivet. Besök också Hemingway-museet som ligger inhyst i huset där Ernest Hemingway bodde. Mycket sevärt, man får en fin inblick i den berömda författarens liv. På vägen norrut igen så tycker jag ni ska stanna någon natt i Miami South Beach – och ta en tur ut till Sawgrass Mills som är världens största outlet. Du behöver minst en dag för att beta av detta komplex. Det går lätt att köpa på sig mycket – det var också därför jag lade besöket sist på roadtrippen. Ta sedan flyget mot New York från Miami – en tur på tre timmar.

Möt vår USA-specialist!

Daniel Söderström

Stockholm Sveavägen

Namn: Daniel Söderström.
Specialistområde: USA, främst Florida. 
Arbetar: Resia i Stockholm. 
Om Florida: Jag älskar Florida. Jag var där första gången tillsammans med mina föräldrar och syskon. Och jag kände verkligen för att utforska Florida på egen hand efter det, hittills har jag varit där fem gånger.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.