Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Mat & Dryck

De fem bästa pizzeriorna i New York

Rykande het mozzarella, färsk basilika och god italiensk tomatsås. New York har den största mängden av amerikanare med italienskt ursprung i landet och här hittar man pizza i världsklass, det gäller bara att veta vart man ska gå. Vi listar de bästa pizzer

Publicerat: 2017-08-01
Rykande het mozzarella, färsk basilika och god italiensk tomatsås. New York har den största mängden av amerikanare med italienskt ursprung i landet och här hittar man pizza i världsklass, det gäller bara att veta vart man ska gå. Vi listar de bästa pizzer

När du besöker New York är det nästan ett måste att testa pizzan. Pizza “slices” säljs i vart och vartannat hörn för en liten summa pengar, men det kan även vara skönt att sätta sig ned och avnjuta en pizza i lugn och ro, kanske ihop med ett glas rött. Många av pizzeriorna tar endast kontanter, så glöm inte att ladda med dollarsedlar!

Grimaldi’s Pizzeria

Starta dagen med en promenad över Brooklyn Bridge och styr stegen mot Grimaldi’s Pizzeria – här får du en underbar utsikt över Manhattan. På Grimaldi’s får du räkna med att köa en stund för att få ett bord, men det är väl värt väntan! När du väl får slå dig ned är det bara att njuta av den himmelska pizzan och stämningsfull musik av artister som Frank Sinatra. Det sägs att Sinatra var så förtjust i Grimaldi’s pizzor att han fick dem levererade ända till Las Vegas.    

new-york-brooklyn-bridge-780x400.jpg

Ta en promenad över Brooklyn Bridge för pizza, så får du både god mat och utsikt! 

Juliana’s                                       

Precis runt hörnet från ovanstående pizzeria hittar man denna pärla Juliana’s – perfekt om väntan till Grimaldi’s är för lång. Beställ in en klassisk Pizza Margherita och avsluta med en gudomlig cheesecake. En helt oförglömlig upplevelse!

new-york-pizzeria-780x400.jpg

Pizza med salami och köttfärs eller spenat och tomater? I New York kan du välja och vraka bland smaker.

Lombardi’s

Vill man besöka en riktig traditionell pizzeria så är det Lombardi’s som gäller. Restaurangen etablerades 1905 och är stadens äldsta. Här serveras pizzorna med lite tjockare botten, så kallad New York Style Pizza. Gillar man skaldjur så ska man definitivt beställa in Lombardi’s signumpizza med musslor, vitlök, oregano, ost och citron vid sidan om.

John’s of Bleeker Street

På den här mysiga pizzerian på Bleecker Street i området Greenwhich Village hittar man alla typer av människor - allt från konstnärssjälar till affärsmän. På väggarna hänger färgglad konst och det är lätt att trivas. Beställ in en stenungsbakad pizza (eller “pie” som det kallas när man beställer in en hel pizza) att dela på om ni är två personer med valfria tillbehör. Här är det både prisvärt och det går även att beställa in vin om så önskas. Ett besök på John’s of Bleeker Street får du inte missa!

new-york-pizza-kurs-780x400.jpg

Vill du lära dig att baka pizza? Gå en kurs när du är i New York!

Kesté Pizza & Vino

Vill du smaka på äkta napolitansk pizza ska du bege dig till Kesté Pizza & Vino. Grundaren Roberto Capourscio kommer från den internationella napolitanska ”pizzapolisen” Associazione Pizzaiuoli Napoletani och här tas pizzan på blodigt allvar. Restaurangen finns på tre ställen: Wall Street, West Village och Williamsburg och på menyn erbjuds runt 50 olika pizzor. För den som vill lära sig de knepen för hur man lagar den ultimata pizzan, så erbjuds det också kurser i pizzabakning.

Vill du läsa mer om New York kan du göra det här.

New Yorks finaste parker

Billig shopping i New York

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.