Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sevärdheter

New Yorks 6 finaste parker

Grönområden och lugna oaser är kanske inte det första man förknippar med den pulserande storstaden New York. Men bortom neonljusen på Times Square och de tutande taxibilarna hittar du många vackra parker. Central Park, Bryant Park och High Line för att nä

Publicerat: 2017-08-01
Grönområden och lugna oaser är kanske inte det första man förknippar med den pulserande storstaden New York. Men bortom neonljusen på Times Square och de tutande taxibilarna hittar du många vackra parker. Central Park, Bryant Park och High Line för att nä

Vi listar de bästa parkerna i New York, där du kan slå dig ner med en kopp kaffe, njuta av solens strålar och bara vara.

new-york-central-park-780x400.jpg

Lägg dig i Central Park och känn solens strålar. Riktigt rogivande!

1. Central Park

Den berömda parken syns i många filmer och tv-serier och är ett måste om du aldrig besökt New York tidigare. Parken sträcker sig från 59:e till 109:e gatan och rymmer ett 20-tal lekparker, djurparker, sjöar, teatrar och restauranger. I Central Park kan du under sommaren gå och lyssna på konserter eller hyra en roddbåt för en romantisk upplevelse på Central Park Lake. Hyr en cykel om du vill se större delar av parken, eller ta en lugn promenad och känna stillheten.

2. Bryant Park

När fötterna börjar ömma så ska du ta dig till Bryant Park som ligger precis bakom New York Library. Slå dig ner med en kaffe på “The Reading Room”, ett litet område i parken där du kan låna en bok eller tidning helt gratis. Här anordnas även konserter och aktiviteter för barn och på sommaren visas gratis utomhusbio i parken, en riktigt mysig upplevelse! Är du här på vintern ska du inte hänga läpp för det, då kan du passa på att åka skridskor!

3. The High Line

Den här parken är byggd på upphöjda gamla järnvägsspår från 30-talet och sträcker sig från Gansevoort Street till 34:e gatan på västra sidan av Manhattan. Det är en upplevelse att gå den ungefär 2,4 kilometer långa sträckan och titta ner på det myllrande gatulivet. Köp med en god frukost eller lunch från Chelsea Market och avnjut den i parken. Om du är jet-laggad kan det vara en idé att ta sig hit tidigt på morgonen då det kan bli ganska mycket folk om dagarna, särskilt under högsäsong.

new-york-high-line-780x400.jpg

Missa inte parken The High Line i New York.

4. Battery Park

Ta dig så långt söderut på Manhattan som du kan, så hittar du det här trevliga grönområdet med utsikt över hamnen. Det var hit de första immigranterna kom från Europa och andra delar av världen under mitten av 1800-talet och Battery Park är en av New Yorks äldsta parker. På sommaren kan du lyssna på konserter och det är även här New York-svenskarna firar midsommar. Från Battery Park kan du ta Staten Island färjan och få en oförglömlig utsikt över staden. Färjan är gratis och tar ungefär 25 minuter. Härifrån kan du även ta färjan till Frihetsgudinnan och Ellis Island.  

new-york-staten-island-780x400.jpg

Besöker du Bryant Park ska du passa på att ta en tur på Staten Island färjan!

5. Washington Square Park

Mitt emellan Greenwhich Village i väst och East Village i öst ligger mysiga Washington Square Park. Här råder en avslappnad stämning med människor i alla åldrar. Barn leker vid fontänen och ungdomarna sitter på grönområden och spelar musik, medan spelentusiasterna ägnar sig åt schack. New York University ligger precis i närheten och därför blir detta en självklar oas för många av stadens studenter.

6. Prospect Park

Givetvis finns det också många guldkorn utanför Manhattan och Prospect Park är precis ett sådant. Parken är Brooklyns största och här kan du se en gratis konsert, besöka djurparken, promenera i den botaniska trädgården eller bara slå dig ner och titta på folk.  

Om man nu inte orkar gå för att se dessa vackra parker så finns det alternativ som vår systersite Box Office erbjuder se New York från ovan! Åk på en helikoptertur över "The Big Apple" eller klassisk sightseeing i New York med buss, biljetter köper du här.

Vill du läsa mer om New York kan du göra det här.

De bästa pizzeriorna i New York

Billig shopping i New York

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.