Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

USA - Roadtrip på Amerikanska västkusten

Flottfärd och sockervadd

Publicerat: 2018-09-26
Flottfärd och sockervadd

Cornelias story. "Barnen tittar nyfiket när vi låser in provianten i det björnsäkrade skåpet utanför tältet. Till och med bilbarnstolen måste låsas in eftersom den kan innehålla smulor som frestar. På den välordnade campingen råder lägerstämning. Medresenärer är genuint intresserade och inleder samtal. Tidigt på morgonen vaknar vi av höga skränande ljud. En tvättbjörn har klättrat upp i ett träd och retar upp ett fågelpar.

Skicka en reseförfrågan

USA-yosemite-780x400 (2).jpg

Lägerliv i nationalparken Yosemite. 

Grå fjäll och azurblå sjöar Det pampiga och svindlande vill inte fastna och bilderna i min kamera gör inte nationalparken Yosemite rättvisa. Att befinna sig i det vilda är en magnifik upplevelse. Vita bergstoppar ovanför grå fjäll och azurblå sjöar som bryter av i det gröna. Jag känner en ödmjukhet inför naturens storhet och blir medveten om hur liten jag är. Vår femåring däremot känner sig väldigt stor när hon en stund senare får paddla flotte nerför floden mellan bergen.

Vår amerikanska roadtrip tar sin början i Portland. Ett hipstermecka där vi upplever ett annorlunda USA. Här trängs konstaffärer med alternativa second hand-butiker och food trucks. Längs flodbanken campar vagabonder, lika inkluderade som alla andra i den öppna atmosfären.

USA-kalifornien-780x400.jpg

Muir Woods i Kalifornien. 

Att köra på de vidsträckta amerikanska vägarna ger en oerhörd frihetskänsla. Landskapet bjuder på kontraster. Den stenöknen vi nyss färdades i har skiftat till en kuststräcka där branta klippor möter hav. Maffiga träd i Muir Woods Vi väljer att bo i familjära Berkeley. Barnen får sitt lystmäte med mini-ånglok och ett glasskafé i en karusell.
Nästa dag fascineras vi av de maffiga Sekvojaträden i Muir Woods National Monument. På akvariet i Monterey betraktar vi Stilla havets djurliv. Strax söderut slår vågorna mot vilda klippor i Big Sur, här skulle vi kunna stanna länge. Men det är skönt att avsluta vår roadtrip i Los Angeles varma klimat.


Usa-santa-monica-780x400.jpg

Nöjesfältet i Santa Monica. 

Det kaliforniska livet levs på stranden. Lokalbefolkning, turister, husdjur, ja alla, är ute. Vi cyklar genom myllret på Venice Beach till den fina stranden i lugnare Santa Monica. Efter badet skrattar vi oss genom åkattraktionerna på nöjesfältet längst ute på piren.

I vår bilaga Resia stories delar våra medarbetare med sig av sina fina reseminnen. Fler berättelser hittar du här. 

Cornelias resrutt och budget

Amerikanska västkusten, 3 veckor

Stockholm-Portland (5 nätter) – Yosemite (2 nätter) – San Francisco (5 nätter) – Monterrey (2 nätter) – Morro Bay (2 nätter) – Santa Monica (5 nätter) -  Los Angeles – Stockholm

Budget: cirka 72.000:-/2 vuxna

Budget avser flygresa för 2 personer under juni  2018 med boende på 3- och 4-stjärniga hotell samt hyrbil under 3 veckor.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.