Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sevärdheter

San Francisco för nybörjaren

Golden Gate-bron, kabelspårvagnar, Alcatraz och Pier 39.  San Francisco är en pärla i Kalifornien, en storstad som känns som en vänlig småstad. Världskänd bland annat för sina branta backar och den krokiga gatan Lombard Street.

Publicerat: 2017-08-10
Golden Gate-bron, kabelspårvagnar, Alcatraz och Pier 39.  San Francisco är en pärla i Kalifornien, en storstad som känns som en vänlig småstad. Världskänd bland annat för sina branta backar och den krokiga gatan Lombard Street.

Vi guidar förstagångsbesökaren till de viktigaste höjdpunkterna i staden.

san-francisco-sparvagn-780x400.jpg

Åk en kabelspårvagn när du är i San Francisco. 

Hur upplever man San Francisco bäst?

Till fots. Ta med ett par bra skor och ett glatt humör så får du jättetrevliga dagar här. Många delar av San Francisco är backiga, blir du trött i benen hoppar du bara på en av San Franciscos fina kabelspårvagnar, som är en upplevelse i sig att åka. Biljett köper du av konduktören direkt på spårvagnen.

När magen börjar kurra kan du ta dig till Chinatown. Här finns en massa restauranger att välja bland. Jag måste också tipsa om att strosa runt i de mysiga småbutikerna här omkring. Chinatown i San Francisco är den näst största i USA, efter Chinatown i New York. Det är svårt att missa var den börjar då stadsdelen välkomnar en med en stor port! Här finns det många restauranger att välja mellan om man är hungrig och flera små mysiga souvenirbutiker att kika i.

san-francisco-china-town-780x400.jpg

Samla intryck i färgglada China Town i San Francisco. 

Tre pärlor i San Francisco?  

1. Missa inte sjölejonkolonin på Pier 39. Här samlas flera hundra sjölejon under stora delar av året. Det är endast under juni och juli de simmar söderut till Channelöarna. Fisherman’s Wharf och resten av Pier 39 är något av en turistfälla men längst ut har man en fin utsikt över Alcatraz och Golden Gate-bron.

2. The Stinking Rose, för alla vitlöksälskare. Här har förrätt, huvudrätt och efterrätt en gemensam ingrediens, nämligen vitlök. Restaurangen ligger på Columbus Avenue mellan Union Square och Fisherman’s Wharf.

3. Alcatraz är en favorit i San Francisco. Och det är nästan ett måste att köpa biljetter hemifrån i god tid innan du åker. Mycket spännande att få höra hur alla levde på denna lilla fängelseö. Ön rymde nämligen inte bara ett fängelse utan var som ett litet samhälle då även fångvakternas familjer bodde och levde på ön. Allt känns väldigt verkligt när du går runt här. Om du vill kombinera besöket med en Hop-on Hop-off tur kan du boka biljettter här

san-francisco-alcatraz-780x400.jpg

Alcatraz är på alla sätt och vis en fängslande ö. Väl värt ett besök!

Bästa utsiktsplatsen?

Twin Peaks. Här får man en fantastisk utsikt över hela San Francisco. De flesta bussturerna går upp hit annars kan man ta sig upp på egen hand med bil. Utsikten över Golden Gate-bron får du bäst från Golden Gate Bridge Welcome Center. Detta ligger på San Francisco-sidan. Vill man uppleva det på ett annat sätt kan man även åka på en båtutflykt.

san-francisco-twin-peaks-780x400.jpg

Bege dig till Twin Peaks i solnedgången. En helt magisk upplevelse!

Hur är vädret i San Francisco och när är bästa tiden att åka?

San Francisco har ett milt klimat året om. Under sommaren ligger medeltemperaturen på cirka 18 grader. Vintermånaderna december och januari är de kallaste och det är också mest nederbörd under den här perioden. Så min rekommendation är att resa till San Francisco under sommarhalvåret. Även om man är där mitt i sommaren kan man dock inte räkna med badväder.

Var shoppar jag bäst i San Francisco?

Den shoppingsugen ska bege sig till området runt Union Square. Här hittar man bland annat ett shoppingcenter som heter Westfield San Francisco Center och Macy’s. Men det finns också många butiker som ligger på gatan.

Finns det några områden eller hotell du kan tipsa om vad gäller boende?

Vi rekommenderar att bo i området kring Union Square eller Fisherman’s Wharf. Ett tips till familjer är Holiday Inn Express Fisherman Wharf. Det ligger som man hör på namnet i Fisherman’s Wharf. På detta hotell ingår frukost och det finns pool för alla leksugna barn. Vill du läsa mer om sevärdheter i San Francisco gör det här.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.