Aktuell information ang. Covid-19

Aktuell information ang. Coronaviruset

Sevärdheter

Sevärdheter i och utanför San Francisco

Att kombinera en resa till San Francisco med en roadtrip längs med Highway 1 står på mångas önskelista. Den kaliforniska metropolen har allt: shopping, sevärdheter, fantastisk mat och fina museer. Ge dig sedan ut  på äventyr i vindristrikten i Napa Valley

Publicerat: 2018-02-08
Att kombinera en resa till San Francisco med en roadtrip längs med Highway 1 står på mångas önskelista. Den kaliforniska metropolen har allt: shopping, sevärdheter, fantastisk mat och fina museer. Ge dig sedan ut  på äventyr i vindristrikten i Napa Valley

usa-san-francisco-klocktorn-780x400.jpg

San Francisco har det mesta man kan önska sig av en storstad.

Varför ska man besöka San Francisco?

- Ett besök i San Francisco är ett besök i en liten storstad. Själva centrum är ganska litet – framförallt i förhållande till stadens storlek. Det mesta ligger inom gångvänligt avstånd – vilket gör att du ganska snart känner dig hemma. Sedan finns här mycket kultur – spännande museer och platser att besöka. Dessutom ligger staden i ett landskap som ger möjlighet till spännande utflykter.

Har du några bra utflyktstips?

- Ja, du måste hyra en bil och åka till vindistrikten i Napa Valley – lite nordost om San Francisco. Det är ett mycket vackert område med omkring 400 olika vingårdar. Passa på att stanna till i något av de många små samhällena och leta upp en restaurang. Det serveras oftast mycket god mat och lokala viner. Härligt att få ta del av råvarorna så nära platsen de kommer från.
 

usa-san-francisco-napa-valley-780x400.jpg

Napa Valley är ett av världens mest kända vindistrikt och ligger endast en timmas bilfärd från San Francisco.

- Sedan har vi förstås hela Highway 1 ner längs kusten mot Los Angeles. Det är ju en klassisk sträcka med fantastiskt dramatisk natur. Vägen slingrar sig längs kusten och dess branta klippor. Nedanför slår Stilla havet in mot land. Jag skulle vilja påstå att ett besök i härliga San Francisco följt av en bilresa ner till Los Angeles är en av de finaste resorna du kan göra i USA. Speciellt om du vill ha både storstad och sol och bad. En övernattning längs vägen är att rekommendera. Varför inte i den charmiga kuststaden Carmel? Oerhört mysigt – här har förresten Clint Eastwood varit borgmästare. Bara det!
 

los-angeles-rodeo-drive-780x400.jpg

Kör Highway 1 från San Francisco till Los Angeles. En helt magisk upplevelse!

Vad får man inte missa i San Francisco?

- Restaurangen Cliff House är ju fantastisk. Den ligger på en klippa högt över San Franciscobukten, med underbar utsikt. Detta är kanske en av San Franciscos mest kända byggnader. Visserligen är maten ganska dyr - en trerätters middag kostar omkring 100 dollar. Vill du inte lägga så mycket finns det också en bistro med lite vänligare priser.

- Sedan är området norr om Market Street själva San Franciscos hjärta. Här hittar du det som förknippas med staden. Alla branta backar och viktorianska hus som du känner igen från alla filmer. Här kan du strosa i timmar. Här går också de kända spårvagnarna – passa på att hoppa på en om du blir trött i fötterna. Vilket är lätt hänt, staden är ju känd för sina branta backar.
 

usa-san-francisco-pacific-heights-780x400.jpg

Området Pacific Heights är ett av de mest välbärgade i hela staden. Här står även det berömda huset från den amerikanska tv-serien "Huset fullt".

Något speciellt man bör tänka på om man vill resa till San Francisco?

- Vädret i regionen växlar väldigt fort. Om det på morgonen verkar bli regn kan det snabbt slå om till strålande sol. Så ha en ryggsäck med vind- och regntåliga kläder när du strosar omkring. Dessutom är det smart att ha riktigt bra och bekväma skor. Bär gärna långbyxor om ska du ut på någon av de vackra vandringsleder som finns runt staden – det växer nämligen giftek vid många leder. Vill du läsa mer om San Francisco kan du göra det här.

Möt vår Kalifornienspecialist!

Susanne Jörgensen

Karlstad

Namn: Susanne Jörgensen
Specialistområde: Kalifornien
Arbetar: Resia i Karlstad
Om USA: Hyr en bil – det är ett underbart äventyr att utforska detta omväxlande område bakom ratten.

0771-92 92 92 Skicka reseförfrågan

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.4 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 13-16

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.