27 september - 2 oktober

Hästinsamling i islandshästarnas vagga; Skagafjördur 

Sista helgen i september bjuder Skagafjördur in till en riktig hästhelg med glädje, sång, god mat och massor av isländsk hästkultur! Vi kommer (tillsammans med många andra) att rida i dalen och uppleva när hästarna samlas in i Laufskálarétt, som ligger ett stenkast från Hólar i den vackra Hjaltadalen och är med när hästarna skiljs av. En mäktig upplevelse!

Därefter rider vi hem med hästarna till ”vår gård” där det bjuds på god middag och fest!

Vi kommer även göra flera studiebesök på kända avelsgårdar i ”hästarnas vagga” som området kallas folkmun. Boende, helpension, alla transporter, ridning samt en fartfylld ridhusshow i Sauðárkrókur ingår.

Denna resa vänder sig till ryttare med god ridvana.

Paketpris: 10.150:- per person

Sista bokningsdag 18 augusti. 

I priset ingår
 • Flygplatstransfer t/r från Akureyri
 • Logi 4 nätter i delat dubbelrum på logi enligt programmet
 • Helpension
 • All ridning enligt programmet
 • Alla besök och transporter enligt programmet
 • Svensktalande Islandshästexpert och guide Sandra Marin under hela vistelsen

 

Tillkommer/ingår ej i priset:

 • Flyg Sverige-Reykjavik samt inrikesflyg Reykjavik-Akureyri t/r. Pris på förfrågan.
 • Transfer mellan flygplatserna i Reykjavik t/r, cirka 400:-/person
 • Enkelrumstillägg 575:-/person
 • Alkoholhaltiga drycker 75-100:-/person och kväll
 • Övriga måltider

 

Flygförslag
Utresa
27/9 Stockholm-Reykjavik kl. 08.00-09.10
27/9 Köpenhamn-Reykjavik kl. 07.50-09.00
27/9 Reykjavik-Akureyri kl. 12.50–13.35

Hemresa
1/10 Akureyri-Reykjavik kl. 20.45–21.30
2/10 Reykjavik-Stockholm kl. 01.15-06.10
2/10 Reykjavik-Köpenhamn kl. 01.00-06.00

Observera att Reykjavik har en särskild flygplats för inrikesflyg. 

Dag för dag

Onsdag 27 september
Ankomst till Akureyri på kvällen och till gården Hléskógar där vår värdinna och guide Sandra Marin driver sin hästverksamhet. Hléskógar ligger endast 20 min bilresa från flygplatsen i Akureyri. Här bor vi bra i två eller trebäddsrum och äter en gemensam välkomstmiddag. På gården finns även heitur pottur och WiFi och har man riktigt tur kanske man får se norrsken, som är vanliga på Island denna tid på året.

Torsdag 28 september
Efter frukost ger vi oss ut på en lång tur för att bekanta oss med de fantastiska omgivningarna öster om Akureyri, längs fjorden. Underbara ridvägar och fina hästar utlovas. Under eftermiddagen ges möjlighet att bekanta sig lite bättre med staden Akureyri där vi gör ett besök.

Fredag 29 september
Efter frukost styr vi kosan västerut mot Skagafjördur. Vi kommer göra ett antal gårdsbesök på några av områdets mest kända gårdar och kanske passar vi på att bada i den varma källan Grettislaug som ligger precis vid Skagafjördurbukten innan det är dags att besöka ridhusshowen i Saudárkrókur. Därefter kommer vi sova över på någon av gårdarna i området.

Lördag 30 september
På morgonen är det dags att bekanta sig med hästarna som vi ska rida under dagen och förbereda ritten upp till Kolbeinsdalen där hästarna gått i hundratal över sommarhalvåret. Räkna med en lång och mäktig dag med mycket intryck och isländsk hästkultur som avslutas med klackarna i taket! Under natten eller morgonen körs vi tillbaka till Hléskógar. 

Söndag 1 oktober
Frukost och liten sovmorgon. Vi hinner även rida en tur på förmiddagen innan det är dags att packa väskorna och bege oss av mot flygplatsen i Akureyri.

Flyg till Reykjavik (ca 40 min) och därefter vidare hemåt under natten den 2 oktober. Tillbaka i Sverige under morgonen 2 oktober.

                            

 

 

Bokningsinformation

Kontakta Resia för bokning på hastsportresor@resia.se.

Sista anmälan 18 augusti 2017. Minimum 8 personer för att resan ska bli av, max 12 personer. Vi reserverar oss för förändringar i programmet samt valutakursförändringar eller andra oförutsedda prisjusteringar. Avbokningsvillkoren specificeras på bekräftelsen.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.