Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Aktuell information gällande Digitalt Covid bevis

Res på safari med Tour Africa

Åk på safari med mängder av djur i Nakuru National Park och Masai Mara National Reserve med spännande boende i tältlodge. Ni reser i privat bil med professionell engelsktalande safariguide. Resan avrundas med avkoppling på kritvita Dianistranden.

 

Dag 1-2

Dag 1 Avresa: Avresa från Sverige på eftermiddagen. Byte i Amsterdam.

Dag 2: Ankomst Nairobi och transfer till Nakurudistriktet

Ankomst till Nairobi på morgonen och ni blir mötta av er chaufför/guide för veckan. Ni har en egen landcruiser för privat bruk. Genom staden och ut på landsbygden till Nakurudistriktet. (ca 2,5 tim) Här checkar ni in på härliga Maili Saba Camp, en väldigt mysig tältlodge med magnifik utsikt över berg och dalar.

På eftermiddagen kan ni sträcka på benen med lodgens personal och ta en liten trekkingtur i Menengaikratern, eller bara vila ut vid poolen efter flyget. Helpension ingår.

Dag 3: Safari i Nakuruparken

Heldag i Nakuruparken och här har ni god chans att se flamingos i rosa drivor, vita noshörningar och fläckiga leoparder. Självklart även många av Afrikas andra djur som Rotchildgiraffen, buffel, antiloper osv. Picniclunch på Babooncliff. Åter till lodgen på eftermiddagen. Helpension ingår.

 

Dag 4-6 Safari i Masai Mara

Tidig start på en lång och stundtals tuff dag. 5 tim på Kenyas vackra landsbygd som sakta förvandlas till savann. Ibland är vägarna riktigt dåliga, men även det är en upplevelse. Ni stannar till för lunch i Narok som är masaiernas huvudstad. Vidare till JK Mara Tented Camp, en vildmarkslodge där ni checkar in för 3 nätter med helpension. Ni befinner er i Masai Mara, ett av världens mest berömda naturreservat, hem till Big Five och den stora migrationen som pågår under juli-oktober. Här har ni safari på morgonen när det fortfarande är lite kyligt och djuren är aktiva och på eftermiddagen tills solen går ned vid ca 18.30. Lunch och vila under den hetaste delen av dagen. Lodgen har ett utsiktstorn där man kan sitta och spana efter djur och en lounge där man kan svalka sig med god dryck och en trevlig bok.

Extra plus i kanten är att lodgen delägs och drivs av masaistammen i Talek och det blir många intressanta diskussioner kring lägerelden om levnadsförhållanden på ett naturligt och roligt sätt. Mycket nöje!

 

Dag 7-13

Dag 7: Avkoppling på Leopard Beach Resort & Spa

Avresa till Nairobi där ni tar farväl av er chaufför. Han lämnar er på flygplatsen där ni tar flyget till Mombasa. Här möter transfer till Leopard Beach Resort and Spa, som ligger söderut på den vita, fina Dianistranden. Här kan ni njuta av spabehandlingar, stranden, det turkosa havet, poolen, solstolarna, utflykter som snorkeltur, stadstur i Mombasa med historiska sevärdheter, spela golf mm. Alla aktiviteter bokas enkelt i receptionen. Standardrum med halvpension ingår i 5 nätter.

Dag 12: Transfer till flygplatsen för hemresa, bruna och fina.

Dag 13: Hemkomst.

Fakta

Kenyasafari & Diani Beach

Avresa: 2018 dagligen.

Prisindikation per person:
30 595:- min. 2 pers.
25 850:- min. 4 pers.
Barn i extrabädd betalar ca 60% av resan pris.

I resans pris ingår:

  • Flyg. Privat safari i 4×4 landcruiser och engelsktalande driver/guide.
  • Boende med angivna måltider.
  • Samtliga parkentréer.
  • Transfers och boende på kusten.

I resans pris ingår inte:

  • Flygskatter ca 4 000 kr. Dryck, dricks, visum 50USD.

Inkvartering:
2n Maili Saba Camp
3n JK Mara Tented Camp
5n Leopard Beach Resort and Spa

Pass/Visum: Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum ca 50USD behövs för Kenya och ansökan görs via internet i god tid innan avresa.

Bokningsinformation

Vi reserverar oss för eventuella korrekturfel och för prisförändringar utanför vår kontroll. Priserna kan komma att ändras beroende på tillgång och efterfrågan. Observera att det finns ett begränsat antal platser, först till kvarn gäller. 

Välkommen att boka hos en av våra resebyråer eller ring oss på 0771-92 92 92.

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.