Res tryggt med Resia

Ibland inträffar saker som är svåra att förutse. Då kan det vara skönt att veta att våra kunniga resesepecialister kommer göra allt för att din resa ska bli så bra som möjligt. 

Därför är du trygg med Resia:

 • Personlig service av 100 kundfokuserade resesäljare
 • Säkerhet genom resegaranti
 • Trygg med Klarna. Betala direkt, senare eller lite då och då.
 • Erfarenhet med 45 år av förverkligade resedrömmar

I 45 år har våra 100 resespecialister hjälpt våra kunder med att förverkliga deras semesterdrömmar. Resia hittar du både online och i butik.  Du når oss också via mejl (semesterresor@resia.se) eller på telefon 0771-929292 (mån- fre: 9-20, lör-sön 10-18). Välkommen att boka din resa hos Resia. 

Gör en förfrågan - vi hjälper dig med bokningen

Resegarantier hos Kammarkollegiet

Resegarantin skyddar dig som resenär om till exempel din paketresa ställs in eller avbryts. Resia har ställt resegaranti till Kammarkollegiet som säkerhet om din resa inte genomförs på grund av till exempel konkurs, naturkatastrof eller liknande. Resegarantin är till för att ge ersättning åt drabbade resenärer. Du ansöker om ersättning hos Kammarkollegiet.

Läs mer om Kammarkollegiet

Läs mer om Resegarantier

Medlem i Svenska Resebyråföreningen

Resia är ansluten till Svenska Resebyråföreningen, SRF. Kravet för att få vara medlem är att företaget är ekonomiskt stabilt, har erfaren och kompetent personal samt har ställt de resegarantier som krävs.

Läs mer om SRF

Reseförsäkringar

Solids Reseförsäkring Plus är speciellt framtagen för att täcka kostnader för oförutsedda händelser som inte är inkluderade i din befintliga hemförsäkring. Ett skräddarsytt komplement som du kan lita på.

Teckna Reseförsäkring Plus online samtidigt som du bokar din resa. Har du redan bokat resan, ring oss på 0771-92 92 92 eller skicka en förfrågan till onlinesupport@resia.se. Du kan boka reseförsäkringen fram till dagen före din avresa.

För att få teckna Solids försäkringar krävs att du är bosatt i Norden och registrerad i en nordisk försäkringskassa. Det är viktigt att du läser igenom villkoren för reseförsäkringen så att du vet vad som ingår. Behöver du utnyttja din reseförsäkring så ska du fylla i dina uppgifter i skadeanmälan nedan och skicka in till Solid.

Hämta din skadeanmälan här

Solids bagageförsäkring ger ersättning om något skulle hända med ditt bagage

 • Ersätter stöld, förlust och försenat bagage
 • Gäller under hela resan
 • Fritt från självrisk


Du kan boka direkt online  eller kontakta Kundservice på telefon 0771-92 92 92 eller skicka en förfrågan till onlinesupport@resia.se.

 

Personlig service genom 100 resespecialister

Resia har 100 kundfokuserade och duktiga resesäljare. Vi anpassar löpande våra öppettider och kontaktvägar för att du som kund ska komma i kontakt med oss så enkelt och smidigt som möjligt.

Våra resebutiker

Våra kontaktuppgifter och öppettider

Res nu – betala senare

Hos oss på Resia kan du boka drömresan redan idag. Vi erbjuder delbetalning eller faktura genom Klarna så att du kan uppfylla dina resedrömmar.

 • Delbetalning via Klarna 
 • Faktura via Klarna

Andra alternativ för betalning

 • Kreditkort och betalkort
 • Direktbetalning mot bank

 

Klimatkompensera med Fly green fund

Resia samarbetar med Fly Green Fund för ett mer hållbart resande. Genom att lägga till klimatreduktion till din flygbokning bidrar du till att och reducera ditt klimatavtryck vid flygresor och till att din flygresa kan göras på biobränsle. 

Läs mer här

Vårt hållbarhetsarbete

Tillsammans med våra leverantörer, partners och resenärer vill vi på Resia verka för ett mer hållbart resande. Vi vill att du och framtida generationer ska fortsätta att resa och upptäcka nya spännande platser runt om i världen. Därför arbetar vi aktivt för att hitta nya smarta reselösningar.

Läs vår hållbarhetsvision

Tågresor med Interrail

Våra leverantörers hållbarhetsarbete

Delbetala med Klarna

Res tryggt med Resia

Sveriges bästa onlineresebyrå 2019

Kundnöjdhet 4.5 av 5Trustpilot_brandmark_gr-blk_RGB.png

Ring oss mån-fre 11-15

OBS!

Om du har bokat två enkelbiljetter innebär detta att om den ena flygningen av någon anledning inte genomförs som planerat, avbokas / ändras inte den andra flygningen med automatik, utan du måste själv boka om biljetten.Om biljetten inte är ombokningsbar är det du som står för kostnaden.